Четири дипломи, които гарантират предложение за работа

публикувано: 04/03/2013 - 10:18 | | коментирай сега
Снимка: Business Insider Снимка: Business Insider

Развитите икономики на САЩ, Европа и Азия са в различно състояние, но са обединени от търсенето на определен тип кадри, чиито индустрии са във възход. Днес в тях има четири вида университетски дипломи, които гарантират на завършилите ги оферта за работа, пише американския сайт Business Insider, визирайки икономиката на САЩ. Според авторите бъдещето е сигурно за завършващите специалностите „Информационни технологии“/“Компютърни науки“, „Бизнес администрация“/“Мениджмънт“, „Счетоводство“/“Финанси“ и „Маркетинг“. Тези дипломи са сочени за „горещи“ за работодателите през 2013 година.

Освен тези специалисти в бъдеще в Северна Америка, а и в други краища на света, ще се търсят експерти с тесни научни познания в химическата и фармацевтичната индустрия, продавачи във вериги на дребно, застрахователи, брокери на недвижими имоти, консултанти по мениджмънт.

„Ако специалността ви не в списъка, не се отчайвайте. Повечето браншове се подобряват, въпреки че някои са по-бавни при назначаването от други. Разберете типа работа, която желаете да получите в други индустрии, които може да бъдат говоти да ви назначат, и се огледайте за други роли, които сте квалифицирани да поемете с вашето образование и опит. Помнете: Може да не получите работата мечта веднага, след като излезете от университета. Фокусирайте се върху уменията, които учите, усъвършенствайте ги и ги използвайте, за да правите това, което наистина искате в бъдеще“, съветват авторите.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.