Cirque du Soleil отново идва у нас

публикувано: 13/02/2013 - 15:15 | | коментирай сега
Cirque du Soleil отново идва у нас

Цирковата компания Cirque du Soleil (Сирк Дю Солей) отново ще посети България. След успеха на шоуто Saltimbanco тя ще покаже у нас още по-зрелищния спектакъл Alegria, предаде БНТ. Акробатите ще изнесат 5 представления на 20, 21 и 22 септември в зала Арена Армеец. Билетите тръгват в продажба от 14 февруари на касите на залата, както и в мрежата на "Тикетпро". Цените са между 40 и 110 лв., като организаторите предупреждават, че местата ще са с ограничен капацитет - до 5000 броя.

В спектакъла участват акробати и музиканти от цял свят. От създаването си през 84-та до днес Сирк дьо Солей е зарадвал повече от 100 милиона души в 40 държави на 6 континента. Трупата е носител на редица престижни награди.

Новият спектакъл на Сирк дьо Солей е по-мащабен и по-пъстър отвсякога. Шоуто е в бароков и оперен стил. То впечатлява с пищни костюми, оригинална музика на живо и изумителен декор, които ярко допълват екстремните акробатични номера. Alegria отразява цялата магия и въображение на цирковото изкуство и, както подсказва и името, носи голяма доза жизнерадост.

Особено въздействащи са енергичните номера на трапец и "въздушни лостове". Двама изключително гъвкави артисти съживяват монголското акробатично изкуство, а други боравят с пламтящи ножове около телата си в ритмичен и опасен танц. Изключително атрактивна е и брилянтно синхронизирана хореография със скокове от трамплин, скрит под сцената. Друг силен акцент са т.нар. руски лостове, при които акробатите се премятат върху греди с ширина едва 10 см. Вижте част от спектакъла тук:

See video

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.