Coca-Cola с кампания против наднорменото тегло

публикувано: 15/01/2013 - 18:06 | | коментирай сега
Coca-Cola  с кампания против наднорменото тегло

Американският гигант Coca-Cola стартира първа кампания за борба с вредите от наднорменото тегло, съобщи Business Insider. В понеделник базираната в Атланта компания ще започне да излъчва двеминутен спот по темата в американския ефир. Тя ще го покаже в рекламния блок на най-гледаните US ТВ предавания по CNN, Fox News и MSNBC. С инициативата си компанията дава ясна заявка да заеме позиция в рамките на развихрилия се дебат в Щатите че всички сладки напитки стимулират трупането на излишни килограми – особено голям проблем сред населението на Америка.

Кампанията на Coca-Cola ще се разгърне след десетилетна практика на изграждане на имидж чрез страхотни, идейни реклами, обединени от мотото, че животът е хубав и светът е щастливо място. Тя ще се завърти в ефир след като производителят постигна рекордни продажби на напитките си с по-малко калории през годините. Инициативата слага начало на поредица от планирани рекламни филми по темата.

Въпреки нарастващата популярност на диетичните напитки, цялостната консумация на безалкохолни в Щатите намалява със стабилни темпове от 1998 година насам, сочат данни на изследователската фирма Beverage Digest, която следи индустрията.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.