Да напусна или не?

публикувано: 12/06/2012 - 00:19 | | коментирай сега
Да напусна или не?

Ако не сте доволни от сегашната си работа, вместо да взимате внезапно решение под напора на емоциите да смените работата си трябва да "разкопаете надолу, за да разкриете причините за желанието си да се пренасочите към своята следваща цел". Това съветва Бевърли Д. Флексингтън в новата си книга "Направете своя завой: петте най-силни движения, които можете да направите, за да стигнете там, където искате да отидете“. "Виждал съм много хора да бягат от трудна ситуация към нещо друго, което те не искат", казва Флексингтън, професор в университета Съфолк, цитиран от Business Insider.

Например, ако не се разбирате с шефа си, да напуснете позицията си само за да се махнете оттам не гарантира, че ще свършите някъде по-добре. Трябва да набележите къде отивате и да решите дали в края на този път е мястото, където искате да бъдете.

Флексингтън пише:

"Има две основни причини, които ни движат в нова посока: да се движите към нещо ново и положително или да бягате далеч от нещо, което не харесвате са две различни действия, за които имаме различни мотиватори. Когато бягаме от нещо е по-добре да имаме ясна представа какво идва след това. Какъв е резултатът, на който ние се надяваме, когато стигнем там, където искаме да отидем? "

Ако шефът ви превръща живота ви в истински ад, тогава се огледайте дали само вие се чувствате така или има и други хора, които са смутени от същата причина. След това сравнете техните оплаквания с вашите собствени.

"Обърнете внимание на собствения си комуникационен стил. Ако шефът ви е директен, а вие имате друг начин на общуване, може би оттам идват и проблемите в комуникацията между двама ви.

"Промяната на вашия подход трябва да съответства на стила на шефа ви“, казва Флексингтън. Използвайте същите думи, които вашият шеф използва, използвайте същия тон. Несъответстващите стилове на комуникация довеждат до много недоразумения относно ефективността и намеренията.

Ако това все пак не проработи, опитайте да се търсите външни експерти и наставници, които да ви дадат втори или трети, през който да погледнете ситуацията. Разкажете им вашите проблеми, попитайте за тяхното мнение и да вземете всичко това предвид, когато решавате каква да бъде следващата стъпка в кариерата ви. Това е най-добрият начин да сте сигурни, че това че сте вътре в ситуацията не пречи на обективния ви поглед върху нея. Отстрани нещата винаги изглеждат в друга светлина.

Хубавите неща в живота стават внезапно. Добрите решения се взимат бавно.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.