Дъжд и сняг до неделя, жълт код почти в цялата страна

публикувано: 06/01/2012 - 10:46 | | коментирай сега
Дъжд и сняг до неделя, жълт код почти в цялата страна

Интензивни валежи от дъжд и сняг от днес до неделя в цялата страна прогнозират метеоролозите. Ще се образуват и поледици. Още следобяд днес се очаква дъждът от северозапад да премине в сняг. Количествата ще са обилни – между 20 и 40 л/кв. м.

Заради влошаването на метеорологичната обстановка е обявен жълт код в почти цалата страна – 22 области или Русенска, Великотърновска, Търговищка, Плевенска, Сливенска, Ямболска, Хасковска, Кърджалийска, Старозагорска, Монтанска, Видинска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Смолянска, Пазарджишка, Благоевградска, Пловдивска, Пернишка и Кюстендилска обалст, както и в София област и София град.

В северозападната половина от страната ще духа студен северняк, а в югоизточната – югоизточен вятър, който постепенно ще се усилва.

 Утре, в западната половина от страната валежите ще продължат като ще бъдат предимно от сняг. Над цялата страна ще духа северозападен вятър, което допълнително ще засилва персоналното усещане за студ. Очакваните максимални температури за съботния ден са между минус 1 и 3 градуса.

 Нова, още по-студена вълна ще проникне в страната идната сряда, като на места минималните температури ще паднат до минус 10 градуса.

 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.