Дел Боске: Страхотна ера за испанския футбол

публикувано: 02/07/2012 - 11:41 | | коментирай сега
Дел Боске: Страхотна ера за испанския футбол

Треньорът Висенте дел Боске приветства испанското "велико поколение футболисти", след историческата им победа над Италия на финала на Европейското първенство по футбол в Украйна и Полша. Победата от 4:0 в Киев ги направи първият отбор, спечелил три последователни големи международни турнира. "Ние говорим за едно велико поколение на футболисти", заяви Дел Боске.

"Те знаят как да играят заедно, защото те идват от страна, където се учат да играят правилно. Това е страхотна ера за испанския футбол. Ние имаме някои големи момчета, които играят в чужбина, което беше невъзможно преди. Ние наистина нямахме играчи в чужбина, а сега чуждестранните клубове искат наши играчи. Да спечелиш три титли е почти невъзможно. Поздравления за играчите”, добави 61-годишният треньор, цитиран от BBC.

"Вярно е, ние имахме достатъчно късмет, за да играем голям мач. Всичко работи за нас. Това е една изключителна производителност срещу един труден противник. Играхме нашата собствена игра, няма реални външни влияния. Бяхме верни на това, което сме правили през последните години”, каза още Дел Боске.

"Аз не искам да бъда треньорът, който печели, а треньорът, който възпитава.Искам да продължа да ги подготвям за бъдещето", каза той.

Испания блесна след головете на Давид Силва, Жорди Алба, Фернандо Торес, който стана първият играч да вкарал в два евро финала и Хуан Мата, който помогна да надвият италианците с най-големия резултат, поставян на евро финал. Те също така запазиха короната си, спечелена преди четири години във Виена.

Победата от снощи е и перфектният ответен удар за критиците, които предполагаха, че Испания и играта й, която не залага на атаки и не е забавна за гледане.

„Чувствам се наистина, наистина невероятно. Това е един от най-добрите дни на живота ми”, заяви защитникът на Испания Сеск Фабрегас пред BBC Sport. "Аз не мисля, че ние осъзнаваме, какво сме направили. С течение на времето ще видим. Скучно? Хората, които мислят, че сме скучни не разбират играта."

"Може би си мислите, че 4:0 срещу Италия беше лесно, но ние постепенно се засилвахме докато турнира вървеше." Ние направихме една наистина добра работа в защита, не само там”, каза капитанът на отбора Икер Касияс.

"Това е наистина специално усещане мисля, че трябва да се насладим на този момент Този тим ще остане в историята, но ние трябва да продължаваме напред и да продължим да работим усилено. Има Световна купа след две години. Ще се радваме този момент да продължава и след това", добави централният защитник Жерар Пике.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.