Делян Добрев: Променяме логото на България!

публикувано: 14/02/2013 - 14:12 | | коментирай сега
Делян Добрев: Променяме логото на България!

Ще преработим туристическото лого на България, докато не се хареса на всички, обяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той подчерта, че за това няма определен срок.

„Надявам се това в момента да се случва, защото искането от моя страна беше още от преди 10 дни”, посочи икономическият министър. По думите му, фирмите, които са работили по проекта, са го изпълнили, изпълнили са договора, който са имали.

„В договора е записано, че трябва да извършат определен вид дейности. Техните дейности са изпълнени. Има гаранция за добро изпълнение, а ние на този етап преценяваме, че изпълнението не е добро, така че най-малко - това ще се случи”, каза Добрев.

"Ако не ни хареса логото, и ако има професионални среди, които считат, че това лого не е достойно да ни представлява, просто няма да го ползваме и ще си търсим интересите на държавата към компанията, която го изработва”, каза още той, като допълни, че ако този продукт не бъде направен във вид, който да бъде приемлив за цялото общество и да се гордеем с него, ще се търси начин да коригираме сумата, която е платена за този продукт.

Проектът за ново туристическо лого на България срещна сериозни критики от експерти и граждани. То не се хареса и на културния министър Вежди Рашидов, който заяви, че то „граничи с кича”.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.