Делян Добрев: Трудното във ВМЗ-Сопот тепърва предстои

публикувано: 15/01/2013 - 11:43 | | коментирай сега
Делян Добрев: Трудното във ВМЗ-Сопот тепърва предстои

След вчерашния провал на приватизацията във ВМЗ – Сопот нещата станаха изключително трудни, заяви пред Нова телевизия министърът на икономиката Делян Добрев.

„Ако до вчера говорехме за това да избегнем забавянето на заплатите във ВМЗ-Сопот, то днес вече трябва да говорим за това дали изобщо ще има заплати”, каза Добрев.

Вчера Агенцията за приватизация прекрати процедурата поради подаване на неизрядна, единствена оферта от страна на „ЕМКО” ЕООД без банкова гаранция, която трябваше да е от 3 млн. лв.

Той обясни, че задълженията на дружеството възлизат на повече от 150 млн. лв. По думите му трябва да се извърши преструктуриране, защото в противен случай „ние няма да можем да спасим предприятието от несъстоятелност.“

„Структурни промени със сигурност трябва да има. Дружеството не може да съществува с този брой на работещите в него”, заяви министър Добрев.

Той увери, че освободените работници ще бъдат наемани по програмите за заетост в Министерството на труда и социалната политика.

Относно АЕЦ „Белене“, Добрев заяви, че евентуалното й изграждане би струвало 20 пъти повече от магистралите, които в момента се строят у нас.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.