Делян Добрев: В референдума загубиха всички

публикувано: 28/01/2013 - 12:41 | | коментирай сега
Делян Добрев: В референдума загубиха всички

В този референдум загубиха всички, най-вече българското общество, защото похарчихме едни 20 милиона лева по най-неразумния възможен начин - за едно безплатно социологическо проучване. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в предаването „Добро утро, България!” на ТВ7, цитиран от "Фокус". По думите му това социологическо проучване не е показало никакви изненади.

„Референдумът даваше възможност на всеки, който иска и не е съгласен с решението на правителството, да го изрази. От всички български гласоподаватели 12% (гласувалите с "да" на референдума от всички избиратели) гласуваха за АЕЦ „Белене”, което за мен означава, че едва 12% от хората смятат, че българското правителство е взело грешно решение”, заяви министър Добрев. Според него Народното събрание трябва в най-скоро време да потвърди позицията на кабинета и така да затвори завинаги вратата за "Белене". Добрев беше категоричен, че дори да се появи стратегически инвеститор, работата по проекта няма да бъде възобновена.

Според Добрев 80% българи, които не са упражнили правото си на вот в референдума вчера, са намерили въпроса за глупав или са се въздържали от гласуване, защото одобряват политиката на правителството.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.