ДСБ подозира в корупция столичното кметство заради завода за боклук

публикувано: 06/02/2011 - 13:57 | | коментирай сега
Атанас Атанасов Атанас Атанасов

Софийската организация на ДСБ подозира, че корупция е причината за забавяне на строителството на завода за преработка на боклус в столицата.

Графикът се измества с една година и се предвижда заводът да стане в края на 2013 година. Решаването на проблема с боклука беше основен приоритет на ГЕРБ за управлението на столицата, когато Бойко Борисов спечели изборите за кмет. Сега сме в последната година на мандата на ГЕРБ и не само нямаме изградени инсталации за обработка на битови отпадъци, но се отлага и строежът на завода, каза лидерът на столичната организация на ДСБ Атанас Атанасов.

Той подчерта, че от кметството не дават ясна информация даже и на общинските съветници какви са причините за отлагането. Твърдяли, че забавянето идва от Брюксел, където искали заводът да е ефективен, рентабилен и да няма извънредни разходи за столичани. Това, което е представено за финансиране в Брюксел, не е за рентабилен и ефективен завод, каза Атанасов.

Пълен абсурд е произведеното гориво от отпадъците на София да се кара до циментовите заводи във Варна - през цяла България. Има тежки съмнения за корупционни практики. Някой най-вероятно иска да създаде работа за една мощна транспортна фирма, близка до управляващите, която да извозва произведеното гориво от София до Варна. Това са го разбрали в Брюксел и не желаят да финансират подобна схема, подчерта Атанасов.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.