Депутатът от управляващия Германия Християндемократическиясъюз (ХДС) Клаус-Петер Вилш призова Италия да напусне Еврозоната, ако не можеда се придържа към правилата на ЕС след изборите с неубедителен резултат,предаде „Франс прес”.

Безработицата в еврозоната е достигнала рекордните 11,9%през януари 2013 година от 11,8% през декември 2012 година, сочат официалнитеданни на европейската статистическа служба „Евростат”.

Европейските министри се споразумяха за нови финансови правила в ЕС, включително за поставянето на максимален размер на бонусите на банкерите.

„Спешно трябва да бъде възстановен визовият режим зарадиимигрантите от България и Румъния”.

Децата в България на възраст от 1 до 15 години се хранят най-зле от европейските си връстници, сочат последни данни от анализ на Евростат за риска от бедност или социално изключване в ЕС-27.

Германската столица ще се лиши от най-дългия от запазените участъци от Берлинската стена, разположен в района Фридрихсхайн, пише „Ди Велт”.

Германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих призова България и Румъния да предприемат мерки, за да предотвратят емиграцията към по-богатите страни от ЕС, включително и Германия, предаде „Фокус”.

Италианските предсрочни парламентарни избори завършиха с патова ситуация. Политическата криза в страната се задълбочи, сочат международните медии.

Най-високопоставеният духовник на Римокатолическата църква във Великобритания кардинал Кийт О’Браян слиза от поста си на лидер на шотландските католици, съобщава Би Би Си.

Върховният съд на Румъния потвърди присъдите на двама бивши министри на земеделието, осъдени на по три години затвор за корупция, съобщи ДПА.

Разпространи съдържание