Европейска акция затяга контрола по пътищата и у нас

публикувано: 11/02/2013 - 12:15 | | коментирай сега
Европейска акция затяга контрола по пътищата и у нас

Полицията започва едноседмични засилени проверки на товарните автомобили и автобусите в страната. Акцията е част от план на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL, съобщиха от МВР. Проверките по метода „широкообхватен контрол” ще се осъществяват от пътните полицаи съвместно със служители на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. 

Ще се следи за наличие на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите и заплатена винетна такса за ползване за определен срок на пътищата от републиканската пътна мрежа.

В проверките ще се включат и служители на криминална и икономическа полиция, които ще осъществяват контрол за нелегални имигранти и трафик на хора; за притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; за транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; за транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара и за други криминални престъпления.

В периода 12 - 15 февруари акцията ще се съсредоточи върху автомагистрала „Тракия”. На място за първи път в реална експлоатация ще се демонстрират работните станции за отдалечен достъп, с които служителите ще извършват проверки за наличие на сключена задължителна застраховка. Първите две устройства ще бъдат предоставени на пътните полицаи от ОДМВР – Пловдив.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.