Фалшив сигнал за бомба опразни влака Варна-София

публикувано: 01/04/2010 - 21:18 | | коментирай сега
Фалшив сигнал за бомба опразни влака Варна-София

Фалшив сигнал за поставено взривно устройство е подаден за влака Варна – София, съобщи Областната дирекция на МВР във Варна.

Днес в 12,35 часа е получен сигнал на тел. 112 за поставено взривно устройство във влака Варна – София. Гражданинът, подал сигнала от личния си мобилен телефон, обяснил, че като вървял в района на Червения площад, станал неволен свидетел на разговор между две лица и научил, че в композицията, тръгваща в 12,40 ч. за София има поставена бомба.

Незабавно са предприети оперативно издирвателни действия. Подалият сигнала Д. Ил. на 19 години от Габрово, студент във Варна, е издирен и доведен за снемане на обяснение. Междувременно започва и издирването на двете лица, чийто разговор е чут от него. Влакът е спрян на гара Синдел. От него са евакуирани около 350 души. На място са изпратени служители на ДОТИ, които се заемат с издирването и обезвреждането на взривното устройство.

Д. Ил. си признава, че искал да пътува със същия влак. Понеже нямал билет и закъснявал, решил да направи злоумишлено телефонно обаждане за поставено самоделно взривно устройство и така композицията да го изчака. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.