Fujitsu създаде бастун със сателитна навигация

публикувано: 01/03/2013 - 15:55 | | коментирай сега
Fujitsu създаде бастун със сателитна навигация

Японският технологичен производител Fujitsu представи поредна иновация - умен бастун за възрастни от следващо поколение.

Устройството е с вградена сателитна навигация. Разработено е, за да помага на възрастни пациенти да намират пътя. То може да наблюдава сърдечния им ритъм и температурата на тялото им. Освен това местонахождението му може да бъде проследявано и открито онлайн, което ще помогне на близките и децата на хората с деменция да ги намират, ако са се изгубили.

С бастуна могат да се изпращат имейли по спешност. С тях притежателят може да алармира, ако е паднал и не може да стане. Устройството е с LED екран на върха на дръжката. Ако собственикът му се обърка и смени нужната посока, то започва да вибрира и показва стрелка към мястото, където трябва да се насочи.

Напредъкът на технологиите с грижа за възрастните е основна грижа в Япония, където хората живеят рекордно дълго и нацията от десетилетия застарява. Fujitsu и няколко компании от региона търсят начини да правят японците максимално мобилни и свързани с мрежата до възможно най-късен етап от живота им.

Прототип на бастуна бе представена на Световния конгрес за мобилни технологии в Барселона, заедно с няколко съпътстващи технологии като GPS, 3G и wifi.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.