Fun, Gotye и Mumford & Sons с награди "Грами"

публикувано: 11/02/2013 - 13:00 | | коментирай сега
Fun, Gotye и Mumford & Sons с награди "Грами"

Музикантите от Fun, Gotye и Mumford & Sons пожънаха успех по време на 55. церемония по връчването на музикалните награди „Грами” в Лос Анджелис снощи. Парчето на Fun “We are Young” заедно с Джанел Моне бе обявено за най-добра песен на годината, съобщава Би Би Си. Тримата нюйоркчани от Fun Нейт Ръш, Ендрю Дост и Джак Антоноф се зарадваха и на друго отличие за това свое парче - Моне грабна за него наградата за най-добър изпълнител.

Международният хит “Somebody that I Used to Know” на Gotye пък получи отличието за запис на годината. Това бе една от трите награди, които бяха връчени на белгийско-австралийския изпълнител.

Mumford & Sons отнесоха приза за най-добър албум на годината за компилацията с името „Вавилон” (“Babel”).

Британската поп певица Адел спечели поредното си отличие – този път за песента си "Set Fire to the Rain".

Инди рок групата The Black Keys отчете най-широк успех. Тя грабна 4 от шестте награди „Грами”, за които бе номинирана. Рок песен на годината стана нейното парче “Lonely Boy”.

За най-добра рап песен бе обявена „Ni**as in Paris” на Джей Зи и Кание Уест.

Бляскавото музикално награждаване се проведе в „Стейпълс Център” в Лос Анджелис и бе открито от младата поп певица Тейлър Суифт. 23-годишната тийн звезда изпя хита си “We are Never Even Getting Back Together”. Изпълнението й бе съпроводено от хореография в стила на „Алиса в страната на чудесата” с Голям бял заек и танцьори-кукли.

See video
етикети: награди музика 2013

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.