Галерия: Най-абсурдните реклами в историята

публикувано: 21/01/2013 - 16:32 | | коментирай сега
От началото на 19 век: Чудотворен лек. Кокаинова капчици за зъби. От началото на 19 век: Чудотворен лек. Кокаинова капчици за зъби.

Меко казано е да се обобщи, че маркетингът се е променил в последните 50 години. Днес той има съвършено нов облик. Посланията му са тотално различни, и слава Богу! Това отбелязват авторите на Business Insider. В любопитна галерия с ретро визии те представят минали идеи на рекламата, които днес изглеждат изключително странно и неадекватно.

В тях жените са представени основно като домакини или откровен сексуален обект. Консумацията на алкохол по време на работа е нещо нормално. Както и използването на иновативни продукти като препарат за почистване на зъбите със съдържание на кокаин.

Тук следват 12 от най-странните ретро реклами в историята. Всички те произхождат от САЩ – Меката на рекламния бизнес. Вижте.

1877 г.: Жените обичат да дъвчат тютюн.1877 г.: Жените обичат да дъвчат тютюн.

1904 г.: Оръжията са толкова безопасни, че могат да бъдат и играчки.1904 г.: Оръжията са толкова безопасни, че могат да бъдат и играчки.

1938 г.: „О, Фред! Бебето е погълнало кибритените клечки!“1938 г.: „О, Фред! Бебето е погълнало кибритените клечки!“

Масово голо къпане сред американските войници. Рекламата е на хавлии.Масово голо къпане сред американските войници. Рекламата е на хавлии.

Също по това време: Храни се като мъж!Също по това време: Храни се като мъж!

И още: Подари й прахосмукачка и ще й дадеш най-доброто.И още: Подари й прахосмукачка и ще й дадеш най-доброто.

Пак от тогава: Да косиш поляната пред къщата е много по-забавно, отколкото да излезеш с момичета.Пак от тогава: Да косиш поляната пред къщата е много по-забавно, отколкото да излезеш с момичета.

1952 г. Всеки иска цигари за коледен подарък, нали?1952 г. Всеки иска цигари за коледен подарък, нали?

По същото време: Pepsi е била напитка за елита. Сега е за всеки.По същото време: Pepsi е била напитка за елита. Сега е за всеки.

Бебе в найлонова торба? Няма проблем.Бебе в найлонова торба? Няма проблем.

Насилие срещу жени в рекламата.Насилие срещу жени в рекламата.

В началото на 60-те: „Мъжете няма да ви харесат, ако сте много слаба.“ Времената със сигурност са се променили, нали?В началото на 60-те: „Мъжете няма да ви харесат, ако сте много слаба.“ Времената със сигурност са се променили, нали?

Консумацията на алкохол по време на работа е напълно допустима.Консумацията на алкохол по време на работа е напълно допустима.

Жените обожават мириса на тютюн.Жените обожават мириса на тютюн.

И... Преди Victoria's Secret да съществува:И... Преди Victoria's Secret да съществува:

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.