Германски град въведе места за лесно паркиране за жени

публикувано: 16/07/2012 - 16:12 | | коментирай сега
Германски град въведе места за лесно паркиране за жени

Един паркинг в германския град Триберг вече е по-различен от останалите навсякъде по света. Там са обозначени места за паркиране за жени и за мъже, съобщава сп. "Шпигел". Тези за дамите са повече, по-широки и по-силно осветени, докато "мъжките" са само две и са обградени от бетонени стълбове. Вероятно ще се досетите защо. Местната управа смята, че нежният пол се справя по-зле в паркирането.

Обяснявайки тази иновативна градска политика, кметът Галус Щробел заяви, че решението е било естествено, защото мъжете паркират по добре от жените. "В новия паркинг открихме, че две места не се падат под прав ъгъл спрямо пътя и са поставени между стени и стълбове. Това прави паркирането трудно и решихме да ги дадем на мъжете", казва той. И добави, че, разбира се, има страхотни дами шофьори и всяка жена, която би желала, е добре дошла да опита да паркира на мястото.

Кметът отрича обвиненията в сексизъм. Той подчертава, че едва 2 места са били обозначени като подходящи за мъже, докато цели 10 са били отредени на жените.

По-голямата част от реакциите след решението му за разделяне на местата по полове са били положителни. Въпреки това, той е срещнал и критики. В отговор твърди, че всъщност решението му може да е било полезно от маркетингова гледна точка. Малко хора посещават градчето от 5000 души, основно заради разположени наблизо водопади. Сега един мъж се е обадил по телефона и е заявил, че ще дойде специално, за да изпробва местата за трудно паркиране, отредени на мъжете.

"Не очаквах такава реакция. На телефона съм цял ден. Сега и телевизията ще дойде", казва 58-годишният кмет.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.