Google пусна първата си игра (видео)

публикувано: 19/11/2012 - 15:50 | | коментирай сега
Google пусна първата си игра (видео)

Глобалният технологичен лидер Google даде заявка да разшири дейността си в нова за компанията територия като пусна първата си игра собствена разработка. Тя се нарича Ingress и залага на технологията на добавената реалност.

Според сюжета й, учени откриват загадъчен вид енергия, притежаваща невиждана досега сила. На играчите се предлага да я събират и доставят в специален порталр. Ще им се наложи обаче да избират участие в един от два възможни отбора: "Просветени" и "Бунтовници", като едните трябва да се стремят да овладеят и подчинят мистичната енергия, а другите – да я унищожат.

Разработчиците обещават непрекъснато да добавят нови и необикновени мисии, разказва Gizmag.

От своя страна Google е наела цял отбор сценаристи, които ще разработват сюжетите на играта за месеци напред.

Проектът се води от студиото на компанията - Google Niantic Labs, известно със създаването на геолокационното приложение Field Trip. „Новата ни игра има много по-голяма цел от това просто да се забавляваш. Тя е предназначена да помогне на хората повече да се движат, да опознаят по-добре града и района, в който живеят, да формират нов поглед към заобикалащия ги свят”, разказва шефът на студиото Джон Ханк.

Освен всичко друго Ingress е замислена и като отличен източник на приходи. Играчите могат успешно да изпълняват мисии като „купуват” стоки от определени марки – партньори на Google, които плащат на компанията за рекламирането на артикулите, вградени в сюжета. Играта вече е достъпна на Google Play Market, като за стартирането й е необходим специален ключ. На този етап е съвместима само с операционната система Android за смартфони. Все още я няма във версия за таблети. Кратко видео с представянето й можете да видите сега.

 

See video

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.