Google започна глобална подписка в защита на свободния Интернет

публикувано: 21/11/2012 - 19:10 | | коментирай сега
Google започна глобална подписка в защита на свободния Интернет

Google стартира глобална кампания в защита на правото на свободен достъп в интернет. Най-голямата световна търсачка пусна специален сайт Take Action, на който събира подписи в подкрепа на каузата и разказва за негативните последствия от опитите за налагане на контрол над мрежата от държави и правителства.

„ В eдин свободен свят без граници, интернет трябва да е достъпен за всеки. А правото да влияят на съдбата на мрежата трябва да имат не само правителствата, но и милиардите потребители и технически специалисти”, гласи призивът на сайта.

От информацията на Take Action става ясно още, че цензура върху различни материали в мрежата вече действа в 42 страни по света, а за последните две години правителствата на различни държави са приели 19 нови закона, ограничаващи свободата на словото в интернет.

Представители на Google също така посочват, че Международният съвет по електронни връзки възнамерява да внесе промени в сега действащия регламент, но тези изменения се обсъждат само с представители на правителствата, не и с интернет компании. Всякаква информация за предстоящите промени е засекретена, твърдят още от глобалната търсачка.

Бъдещите поправки вероятно ще бъдат обсъдени на насрочената за началото на декември конференция на Международния съюз по електронни връзки, подозират от Google и призовават всички интернет потребители, които споделят позицията за свободен интернет, да я подкрепят лично, като дадат гласа си на сайта Take Action.

Можете да го направите и вие като влезете тук.

 

See video

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.