Groupon уволни чудатия си съосновател

публикувано: 01/03/2013 - 12:00 | | коментирай сега
Андрю Мейсън Андрю Мейсън

Американският интернет гигант за талони за пазаруване Groupon освободи изпълнителния си директор и съосновател на фирмата от 2008 г. Андрю Мейсън. Причината е поредна загуба в последното тримесечие, която доведе до поевтиняване на акциите на компанията вчера с 24%.

Мейсън бе освободен, след като името му влезе в заглавията на бизнес медиите по света заради странния му стил и чувство за хумор, отбелязва агенция „Ройтерс”. Той призна, че е започнал да се вписва в компанията, която е създал, едва преди няколко години. И че се е провалил като лидер. На сбогуване е заявил пред служители „Ще ми липсвате ужасно”. В съобщение до всички е написал „След четири и половина интензивни и чудесни години като изпълнителен директор на Groupon, реших да прекарам повече време със семейството си. Шегувам се! Бях уволнен днес. Чудите се защо? Не сте внимавали”.

Акциите на Groupon поевтиняха със 77% от ноември 2011 г. насам, когато фирмата излезе на американската фондова борса Nasdaq. Инвеститорите се опасяват, че бизнес моделът с предлагане в интернет на сделки за отстъпка при покупка на стоки и услуги е станал крайно неустойчив.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.