Хиляди българи отново на протест

публикувано: 03/03/2013 - 10:38 | | коментирай сега
Хиляди българи отново на протест

Масов протест предстои в страната днес. Хиляди българи се готвят да излязат по улиците в Деня на националния празник на България в знак на несъгласие с монополите. Протестът е озаглавен "Да запалим монополите” и ще се състои за поредна неделя.

Във Facebook се разпространяват множество призиви за излизане по улиците, включително "!03.03.2013! ОБЩОНАРОДНА БЪЛГАРСКА РЕВОЛЮЦИЯ!".

Три протеста ще има в София. Организаторите на демонстрациите са обявили два сборни пункта - на Орлов мост, в района на езерото "Ариана", и пред Министерството на икономиката. В 11.00 ч. от храм "Света Неделя" е предвидено да тръгне националистическият лъч от шествието на ВМРО, информира "Дарик”.

От НДК в 14,30 ч. симпатизантите на "Атака" също ще тръгнат по улиците на София - по повод "3-ти март". Те ще се спрат пред катедралата "Св. Александър Невски" в 15 ч.

Очаква се всички протестни шествия да се обединят. Крайна точка на маршрута им е сградата на парламента. Там е планирано провеждането на митинг, който трябва да приключи най-късно до 17 ч.

Заради организитаните шествия се въвеждат промени в движението на автомобили в столицата в района на маршрута на протестиращите. От 14.30 до 17.00 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, по:

- ул. "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски";

- ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски";

- ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св.

Александър Невски".

Освен това ще бъде блокирано движението през целия ден до края на мероприятието на площад "Кн. Александър I" и на площад "Атанас Буров".

Протести срещу монополите ще има в повечето градове в страната, включително в Благоевград, Велико Търново. Българи зад граница също заявиха съпричастността си и обявиха, че ще се съберат пред посолства в чужбина.  

Протестиращите настояват за незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребители, клиенти на ЕРП-тата, "Топлофикация" и ВиК до установяване легитимността на сметките. Те изискват одържавяване на ЕРП-тата и премахване на всички посредници, като НЕК поеме техните функции. Искат и разсекретяване на всички договори на производители на електрическа енергия за вътрешния пазар и разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и гражданите. Освен това се обявяват против служебното правителство и за създаването на програмен кабинет. 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.