Икономика на работното време

публикувано: 19/01/2013 - 01:12 | | коментирай сега
Икономика на работното време

Топ мениджърите са натоварени, освен с всичко друго, и със свръх очакванията  да работят извънредно много часове. Те се събуждат рано, лягат късно и обикновено работят и в почивните дни, споделят от „Бизнес Инсайдър”.

Въпреки това, едно ново проучване на McKinsey установи, че само 9% от тях са доволни от начина, по който използват времето си. Около 30% са „активно недоволни” , а всички останали, което на практика е болшинство, смятат, че не прекарват достатъчно време с акцент върху стратегическата насока на своята компания.

Това вади на показ един доста сериозна пречка за бързо развитие. Управлението на времето не е изцяло личен проблем, това е проблем за цялата организация. И в никакъв случай решението му не е добавяне на допълнителни работни часове.

Анализът към проучването отчита, че до голяма степен лошото управление на времето е плод на неефективност на ръководителите. Във всички от случаите, те твърде много се фокусират върху определен аспект от работата, така че изоставят останалите неща на заден план. Тогава се налага да организират нов график, често без насоки за това как да го управляват. Хората, които следват редовния си график, се опитват да добавят допълнително време за различни иновации. Всичко това води в крайна сметка до големи загуби на производителността и ефективността.

Ето няколко съвета от доклада как компаниите могат да получат още време, което могат да използват ефективно:

  • Създаването на предварителен бюджет и план на събитията. Мислете за това колко внимание ще изисква всяка предварително планирана дейност.
  • Избегнете съкращенията и допълнителните слоеве в процеса на вземане на решения.
  • Насърчавайте кадрите да преразпределят времето си, така че то да е в полза на компанията.
  • Използвайте календара не само като график, а като инструмент за намиране и отбелязване на срещи.

Когато става въпрос за управление на личното време, ръководителите, които умеят да го правят удачно, печелят най-много за компаниите. Успехът на тези фирми тръгва нагоре стремглаво!

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.