Илияна Йотова: Не позволявайте на Дянков да напусне България

публикувано: 26/02/2013 - 12:30 | | коментирай сега
Илияна Йотова: Не позволявайте на Дянков да напусне България

Финансовият министър в оставка Симеон Дянков да бъде възпрепятстван от напускане на държавата и да изчака разкриването на истината за себе си и правителството, призова евродепутатът от Коалиция за България Илияна Йотова в предаването на bTV „Тази сутрин”.

„Аз не съм убедена (...), че имаме необходимите два милиарда за болниците и не съм убедена, че този бюджет е реален, а не виртуален. Затова бих призовала господин главния прокурор да се самосезира и по някакъв начин да възпрепятства излизането на господин Дянков от държавата. Той трябва да седи тук, докато не се види цялата истина”, заяви Йотова и допълни, че БСП няма да състави кабинет, когато получи проучвателен мандат от президента.

„Нашето категорично становище е, че ние ще върнем веднага този мандат. В това Народно събрание не може да има никакво управление”, каза тя. Йотова поясни, че е необходимо формирането на служебно правителство, което да предприеме три основни стъпки. Първата е решение на конкретния проблем, от който тръгнаха всички протести - високите сметки за електроенергия. Едва след това трябва да се премине към оценка на финансовото състояние на държавата.

Третата задача пред евентуалния служебен кабинет трябва да е подготовката и провеждането на честни парламентарни избори, смята Йотова. БСП е готово да управлява, но само след избори, посочи тя, тъй като този парламент отдавна е изгубил доверието на хората.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.