Как да съберете повече таланти в бизнеса

публикувано: 15/12/2012 - 02:08 | | коментирай сега
Как да съберете повече таланти в бизнеса

Три неща определят епохата, в която живеем - трансформирането на технологиите, икономическа криза и търсене на пазара. Въпреки това все още компаниите структурират основните си екипи, като че ли живеят в 1975 г., казват от „Бизнес Инсайдър”.

Вместо да отварят все по-широко вратите си за таланти, като се възползват от нестандартните, но все по-популярни форми за дистанционна или сезонна работа, или на непълно работно време, изпълнителните директори продължават да изграждат колективи по закостенели стандарти.

Най-важният въпрос, който трябва да си зададете е: „Как мога да предоставя възможност и да задържа най-добрите таланти?”. Отговорът му се крие в планирането и осъществяването на няколко стъпки, първата от която е:

Кога е време за преструктуриране?

Най-лесно е да организирате един екип още в самото начало. Още от първия ден, можете да предложите нетрадиционни работни договорености - така ще осигурите повече истински специалисти. Следващата стъпка е да погледнете към екипа си и да питате:

„Кой има желание за гъвкавост?”

Когато има затишие в проектите или дейностите ви, тези хора биха помогнали. Също така този подход предоставя на служителите свобода, която обикновено те не са имали преди.

Много успешни компании вече оценят количеството и качеството на работа, която се върши, без да има значение от мястото, от което се прави. Гъвкавостта дори и в основните позиции до голяма степен засилва производителността.

Трябва да се превъзмогне страха от това да не би да се възползва екипа и да злоупотреби с условията. Предприемачите, които са успели, само са спечелили. Разбира се, обаче не всеки би бил готов да ви е от полза, затова тук се открива един по-важен въпрос:

Как да намерите правилните хора?

Въпреки че много бъдещи или настоящи служители могат да изразят интерес за една такава договореност, някои просто не са създадени за такъв тип работа.

За да тествате кандидатите и да разберете кой е готов наистина, препоръчителни са два метода: Първият е да се работи в тясно сътрудничество с новия член на екипа, през първия месец. Както можете да им помогнете да навлязат по-бързо в материята, така и наблюдавате дали спазват този стил на работа, техните навици и тенденции.

Друга много успешна тактика е наемането на някого, като му се позволява да работи от разстояние. В края на пробния период обаче споразумението може освен да се продължи и да премине към една по-традиционна работна форма, според постигнатите резултати, през това време. Тази стратегия дава успех и при настоящи служители, които изявяват желание за такъв вид заетост. Дава им се шанс за два месеца да докажат, че така биха били по-полезни на фирмата, ако е така наистина договорните им отношения се преговарят, ако не - продължават да тъпчат на същото си място.

Как да се работи?

След като сте подбрали правилните хора на определените позиции, предизвикателството се концентрира върху екипната работа. Ето няколко съвети за управляването на колектива, така че да участват в работата в синхрон:

1. Използвайте видео конферентна връзка.

Без значение кой къде живее и от къде работи, определете един час за осъществяването на тази конферентна връзка и синхронизирайте действията си с целия екип. Това може да се случи чрез дозина програми вече, за което единствено е нужно Интернет връзка. Часовите бариери по никакъв начин не биха възпрепятствали това да се случва, ако вашите служители са достатъчно амбициозни.

2. Научете се да използвате текстовите комуникации.

Има програми, които вършат чудесна работа за фирмена връзка, под формата на чат. Така участниците в разговора могат да са всички, които са на линия. Това е по-лесният начин, въпреки че, ако решите може да общувате и със смс-и.

Тези инструменти, съчетани с вдъхновение, са чудесен начин да се планира работата, измежду хора, по целия свят. След като преструктурирате колектива си, вие осъвременявате вашата компания и осигурявате повече таланти и ресурси, както и удовлетворение на служителите. Това е основната формула за успеха в света на съвременния бизнес, днес.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.