Как да спечелим повече последователи в Twitter

публикувано: 27/02/2013 - 15:00 | | коментирай сега
Как да спечелим повече последователи в Twitter

Ясни позитивни послания и интересни новини - това е ключът към популярността в микроблог мрежата Twitter, твърди ново изследване, цитирано от Daily Mail.

Успехът на един профил в Twitter се определя от броя последователи, които е успял да събере. Ето защо потребителите на социалната мрежа се стремят да правят всичко възможно, за да привлекат максимум интерес към себе си.

Според предишни проучвания за да постигнете това, е най-важно да следвате и да бъдете следвани от известни потребители - например знаменитости от шоубизнеса. Честотата и часа, в който публикувате, също са от първостепенно значение за нарастването на аудиторията ви.

Новото изследване обаче сочи, че това, което има най-силен ефект върху популярността, е съдържанието на публикациите.

Учени от технологичния институт на Джорджия в Атланта изследвали половин милион публикации, направени от над 500 потребители в Twitter за период от 15 месеца.

Те оценявали дали туитовете са с позитивно или негативно съдържание на базата на 2800 емоционално обагрени думи, включително съкращения, емотикони и жаргонни изрази.

Резултатите показват, че потребителите, които публикуват най-жизнерадостни и най-лесно четими съобщения, както и тези, които препращат новини, печелят най-много последователи.

Изследването формулира специален индекс за "трудност при четене" и установи, че яснотата на изказа и правописа са решаващи при избора кого да следваме и кого - не.

Друг ключов фактор е взаимодействието с хората, които ви следват, отбелязват учените. Колкото по-активно е то, толкова повече нараства аудиторията.

Публикацията е достъпна безплатно и ще бъде представена на научна конференция в Париж през април.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.