Какво ново на световното изложение Mobile World Congress (фоторазходка)- 2

публикувано: 01/03/2013 - 19:09 | | коментирай сега
Какво ново на световното изложение Mobile World Congress (фоторазходка)- 2

Най-новото и най-интересното от света на мобилните устройства бе демонстрирано на приключилото вчера в Барселона световно изложение Mobile World Congress.

Част от експонатите, предизвикали най-много отзиви и вълнения сред специалисти и посетители ви показахме вчера. Сега вижте и втората част на поредицата

Симпатични зарядни устройства за телефони NokiaСмартфон Nokia 720

Свръхчувствителният екран на смартфона реагира на докосване с най-обикновени зимни ръкавици, пила за маникюр, ключове, фиба и т.н.

3D-принтер за панели на смартфон Nokia 820Отпечатването на един панел с 3D-принтера MakerBot трае около час. На снимката: панел, готов на около 92%.

Панелите, произведени с 3D принтераНай-хубавото на представената по-горе технология е, че с нея може да работи всеки. И да твори, защото по избор може да добавя към панела джобче за ключове например.

Мини-принтер LGПредназначен е за отпечатване на снимки, направени с вградената камера на смартфона.

Смартфон Huawei Ascend MateУстройството с екран 6,1-дюйма на китайската компания се води телефон.

Операционната система Ubuntu за смартфон и таблетПървите мобилни устройства под управление на Ubuntu се очаква да се появят до края на годината.

Смартфон HTC OneЕдин от най-точните отзиви, които го характеризират накратко е: смартфон, който изглежда като iPhone 5, работи под Android и използва визията на Windows Phone. Сред екстрите му са корпус от алуминий, утрапикселна камера и екран с резолюция 1920 на 1080 пиксела.

Смартфон Xperia Z и таблет Xperia Tablet Z, щанда на SonyTablet Z е най-тънкият и най-лекият сред 10-дюймовите устройства.

Автомат за продажба на напитки с NFCБлагодарение на NFC технологията, за да се плати покупката е достатъчно да се допре мобилния телефон до жълтия терминал на машината. Парите се отписват от банковата сметка на потребителя.

Щандът на KyoceraПрототип на смартфон с гъвкав екран.

Fujitsu Gesture KeyboardВиждате екран, но и не клавиатура, защото наборът на текста става като потребителят просто си барабани по плота. Специална камера следи движенията на пръстите му, а компютърна програма синхоризира мълниеносно местоположението на пръстите с това на клавишите. Методът на този етап обаче е подходящ само за виртуози, които помнят наизуст, разположението на клавишите върху стандартна компютърна клавиатура.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.