КАТ ще лови нарушители по швейцарски модел

публикувано: 23/11/2012 - 13:48 | | коментирай сега
Снимка: "Дарик" Снимка: "Дарик"

Полицията ще лови нарушители по швейцарски модел. Делегация, водена от директора на главна дирекция „Национална полиция“ гл.комисар Ангел Антонов бе на двудневно посещение в Швейцария. Целта бе запознаване и обмяна на опит в областта на безопасността на движението и криминалните дейности, съобщиха от МВР.

Българските гости са се запознали основно с техническото наблюдение и използваните в кантона системи за контрол на скоростта на движение на МПС. По време на посещението в Централата за управление на трафика са били представени функционирането на структурата,  организацията на работа и начините на  управление на трафика.

Домакините разяснили обстойно цялостната оперативна стратегия за контрол на скоростта и са били разгледани на място стационарни, мобилни системи и мобилен контролен пост. Швейцарските експерти са представили лазерни и радарни устройства и са изтъкнали предимствата и недостатъците на видовете съоръжения за контрол.

„Представените практики и системи за безопасност на движението са особено важни предвид предстоящото изграждане на централизирана система за контрол на скоростта на територията на нашата страна и модернизирането на начина за регистрация и отчет на нарушенията, свързни с превишаване на допустимата скорост на движение. Визитата е стъпка за подобряването на сътрудничестото между двете стркутури и предпоставка за реализация на бъдещи съвместни проекти”, заявиха от МВР.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.