Китай отказва пластмасата с ниско качество

публикувано: 12/11/2012 - 13:10 | | коментирай сега
Китай отказва пластмасата с ниско качество

Стотици тонове пластмаса за рециклиране ще бъдат върнати във Великобритания, тъй като Китай отказва да приема материали с ниско качество, съобщи "Дейли телеграф".

Въпреки оказвания натиск от правителството на Великобритания върху домакинствата да рециклират повече, резултатите не са налице.

Около 70 на сто от пластмасата за рециклиране се изпраща в Далечния изток. С увеличаването на средната класа на собственото си производство на отпадъци, Китай вече не е склонен да приеме ниския клас пластмаса, изпратена от Обединеното кралство, с мотива, че е „замърсен“ с други материали.

Според агенцията по околната среда на Великобритания през тази година 17 контейнера, съдържащи 420 тона пластмаса са върнати по пътя си към Азия.

В Англия не се прилага масово политиката на разделно събиране и така пластмасата се смесва с хартия, стъкло и метал. Пекин предупреди, че Китай може да спре напълно да приема и скрап.

Оуен Патерсън, секретар по околната среда във Великобритания заяви, че е работил с индустрията за подобряване на инфраструктурата за рециклиране на Великобритания.

Търговията с материали за рециклиране е глобален пазар и искам да видя Великобритания да прави пари от него, за да се стимулира икономиката ни. Искам да видя нашата собствена индустрия за рециклиране да расте, така че ние да можем да се възползваме от тази възможност максимално.“, добави Оуен Патерсън.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.