Когато стигнете дъното, излезте от черупката!

публикувано: 24/10/2012 - 23:22 | | коментирай сега
Когато стигнете дъното, излезте от черупката!

Да управляваш малък бизнес е като да караш скоростно влакче в увеселителен парк. Понякога просто искаш да затвориш очи и да крещиш. Когато се спускате по стръмнината надолу и парите в банковата ви сметка изтичат, вероятно първият ви човешки инстинкт е да се свиете в черупката си точно както правят костенурките. Толкова е безопасно там, в твърдата черупка, далеч от студения и безмилостен свят.

Но един от най-добрите съвети, които някога съм получавал от завършен и блестящ предприемач е никога да не правя точно това, а да протегна ръка към другите, пише Лаура Смолиар за Inc.com.

Тук са три причини да послушате този съвет, когато бизнесът ви удари дъното:

    Вие (и вашият екип) сте в един коловоз. Дори и в трудните моменти трябва да държите правилния курс и да разчитате на екипа си. Преди да потърсите помощ отвън, вижте какво могат да направят хората, които работят за вас. Две глави винаги мислят по-добре от една и винаги може да намерите по-лесно решение на даден проблем, консултирайки се с хората, които познават вашия бизнес най-добре.

    Следващата голяма възможност може да бъде на едно кафе разстояние. Истината е, че никога не се знае откъде ще дойдат най-добрите идеи. Може да не ги намерите в офиса. Доверете се на най-близките си хора в неформална среда. Това ще ви помогне да се откъснете от проблемите и да им намерите по-лесно решение. Излезте от офиса и потърсете извън него изхода от ситуацията.

    Светът няма да ви чака. Да се скриете от всички не е печеливша стратегия. Най-малкото така ще пропуснете новите тенденции и няма да знаете какво се случва във вашия сектор. Срещите с колеги ще ви предоставят огромни възможности да намерите правилното решение. Ако откажете да гледате към света и да забелязвате промените, криейки се от тях, в даден момент те така или иначе ще ви настигнат. Тогава ще е прекалено късно да се изправите срещу тях и да ги погледнете в очите. Справка: Kodak и още други редица компании, били на върха, но отказали да последват тенденциите. Резултатите са налице.

Следващият път, когато се почувствате зле, или усещате, че губите контрол над ситуацията, се преборете с инстинкта си да се скриете. Вместо това поканете на кафе или чай колеги или приятели, погледнете смело проблемите в очите и обърнете внимание на това, което се случва около вас.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.