Кралица Беатрикс отстъпва трона на сина си тази вечер?

публикувано: 28/01/2013 - 22:09 | | коментирай сега
Кралица Беатрикс отстъпва трона на сина си тази вечер?

Кралицата на Нидерландия Беатрикс ще отстъпи престола  на най-големия си син принц Вилем-Александър Орански в специално изявление тази вечер. Това съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на холандски медии.

Те, от своя страна, цитират изявление на Кралския нидерландски двор, че тази вечер се очаква обръщение на кралицата към нацията. В него тя ще обяви заявените неотдавна намерения да се оттегли от трона и от 30 април Вилен-Александър да стане крал, твърдят холандските медии.

 Беатрикс, която на 31 януари става на 75 години, пое короната от майката кралица Юлиана през 1980 година, когато по аналогичен начин тя се отрече от престола.

Бъдещият крал на Нидерландия Вилем-Александър е роден в Утрехт на 27 април 1967 г. Официално е обявен за наследник на нидерландската корона, с титла Негово Кралско Височество, Принц Орански на 30 април 1980 г., когато майка му се възцарява.

 На 2 февруари 2002 принц Вилем-Александър сключи брак с аржентинката с испано-италиански произход Максима Керути. Двамата имат три дъщери.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.