Куче спаси живота на изгубено момиченце в Полша

публикувано: 03/03/2013 - 16:07 | | коментирай сега
Куче спаси живота на изгубено момиченце в Полша

Пожарникари в Полша съобщиха, че малко домашно куче е спасило живота на тригодишно момиченце, изгубено далеч от дома. Детето е било изпуснато от поглед и е изчезнало от двора на дома си в мразовитата петъчна вечер. То е било намерено да лежи в блата на няколко километра от къщата му вчера сутринта, след като е пренощувало на открито. Кучето го е топлело, легнало от едната му страна.

Момиченцето на има Юлия е в болница в Западна Полша с висока степен на измръзване на тялото. То е прекарало навън часове наред в температури до минус 5 градуса, сочи Би Би Си. Местен пожарникар е заявил, че кучето е топлило детето толкова, че да оживее. По думите му животното е било плътно до него през цялата нощ, въпреки че момичето е било мокро. Ето защо животното се оказва най-важния фактор за оцеляването му.

Повече от 200 души са търсилия малката Юлия през нощта. Тя се е изгубила в гори близо до дома си в полско селце. Последно родителите й са я видели да си играе в двора с малкия си домашен любимец с черна козина и без порода. Намерена е била от пожарникарите, когато я чули отдалеч да плаче за майка си.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.