Маркетинг без пари

публикувано: 02/03/2013 - 02:12 | | коментирай сега
Снимка: Shutterstock Снимка: Shutterstock

За всички млади предприемачи, които мечтаят да видят продукта си в реклама, но нямат пари, има надежда! Всяко нещо с времето си! Преди да се натрупа капитал може да се започне и с безплатна реклама. Да, има и такава опция.

Набирането на клиенти е най-важно за прохождащия бизнес. Затова той може да се обърне и към директните продажби. Да накараш хората да използват продаваното от теб преди да му направиш маркетинг е подход, който се е доказал като работещ. Освен това голям компонент от маркетинга е да знаеш коя е клиентелата ти. Затова, преди да се пристъпи към скъпи рекламни акции, експертите съветват малкия бизнес първо да поработи за изграждането на потребителска база.

Как да стане това без пари? Тук следват три изпитани начина продуктът ви да достигне до ръцете на хора, от които смятате, че ще можете да печелите.

      1. Изпратете имейли от истински хора. Имейл маркетингът е страхотен инструмент за директни продажди. В същото време, ако не е направен както трябва може да бъде загуба на време. Писмото ви не бива да прилича на автоматично генерирано, с дълги рекламни описания и последвали линкове, защото така наподобява максимално спам. И там и ще отиде непрочетено. Колкото по-лично е поднесено, толкова повече маркетинг въздействие ще има. Най-правилният вариант е обръщение по име, последвано от две изречения с молба за изпробване на продукта/презентация и подпис на реално лице с телефон и електронна поща за контакт.

      2. Организиране на срещи в интернет и онлайн семинари. В Съединените щати някои от прохождащите фирми така демонстрират продуктите си. Събитията се реализират в определени технологични платформи като ClickWebinar или Webex на Cisco. Готви се на живо в реално време. Правят се информационни реклами с обяснения за употребата на продукти и всякакви други типове демонстрации на закрито и навън. Чрез платформите в онлайн събитията могат да се включват множество потребители (включително интернет активни майки). Те могат да вземат участие, да задават въпроси и да си взаимодействат с презентацията.

Това е технологичен начин без пари маркетинг съобщението да достигне едновременно до хиляди желаещи потенциални клиенти и да се получи ценна обратна връзка. По-лично е от имейла и не оказва натиск върху човека да отговори.

      3. Подаряване на продукта. Изпитано е. Винаги работи. Хората обожават подаръците, колкото и незначителни да са те.

За стартиращия бизнес е много по-лесно да се продаде услуга с период на безплатно тестване, отколкото да се постигне дълготрайна сделка. Потребителите предпочитат услуги, които не ги ангажират дългосрочно, а също и вие. Това, което ви липсва като обръщение ще компенсирате с обем. Ако предлагате уеб услуга, дайте възможност за безплатно изпробване. Ако сте консултант, предложете безплатен първоначален съвет.

Никой не получава големи пари незабавно щом излезе на пазарна. Трябва да влезете в контакт с хората. Да им позволите да подобрят продукта ви със съвети. Когато натрупате реални продажби, ще дойде моментът да плащате за реклама.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.