"Мениджър" търси новото лице на българския град с обществен дебат

публикувано: 30/01/2013 - 17:44 | | коментирай сега
"Мениджър" търси новото лице на българския град с обществен дебат

Могат ли българските градове да станат по-модерно, красиво и привлекателно място за живот на своите граждани? Кои са интелигентните и възможни на този етап и в следващите 10-20 години решения за преобразяването им и за тяхното устойчиво развитие? Какво е мястото на архитектурата в градската идентичност в контекста на непрекъснато сторителство. Това са част от въпросите, по които представители на държавната и местна власт, архитекти и изпълнителни директори на компании ще дискутират по време на форума „Лицето на твоя град”, организирано от сп. „Мениджър”.

Събитието ще започне в 13 часа на 31 януари в зала „Триадица” на „Гранд Хотел София”.

Във фокуса на програмата ще попаднат както представяне на интелигентни решения, свързани с еволюцията на градската среда, така и на архитектурни тенденции в строителството на нови модерни сгради, прокарващи стил и функционалност в градската идентичност. Артистична реплика по темата за градската идентичност ще предложи художникът Тодор Нанчев, който се включи във форума с изложба от изработени от него макети на стари градски къщи от цяла България

Дискусията „Лицето на твоя град” отправя предизвикателство към обществото и институциите за това как всеки от нас иска да живее извън стените на домовете си, доколко комфортно се чувства в градското пространство, какво могат да променят в бъдеще визионерските идеи на специалистите.

В събитието ще участват столичният кмет Йорданка Фандъкова,министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, главният архитект на София арх. Петър Диков, заместник-кметът на Бургас по европейски политики Атанаска Николова, урбанистът проф. д-р арх. Веселина Троева, Александър Стоянов (Siemens), Валентина Диканска (BASF), Аркадий Чорбаджийски (Sofbuild), младите архитекти Пламен Братков (Aedes Studio) и Георги Кътов (I/O architects).

Модератор на форума ще бъде архитект Иво Пантелеев от А.Д.А. (Архитектурно Дизайнерска Агенция).

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.