Метеоритен дъжд обсипа Централна Русия (видео)

публикувано: 15/02/2013 - 10:57 | | коментирай сега
Метеоритен дъжд обсипа Централна Русия (видео)

Метеорит е експлодирал в небето над Челябинска област в Русия. Дъжд от извънземни частици е обсипал уралския регион, причинявайки наранявания и материални щети, съобщава агенция „Интерфакс”. По нейна информация четирима души са били ранени от счупени стъкла на прозорци по време на необикновеното явление.

Светещи, горящи скали са заваляли над Челябинска и Свердловска област, след като небесният обект се е разтрошил при навлизане в земната атмосфера. Необикновената гледка се е виждала от километри, твърдят местни хора. Жители на град Челябинск разказали, че са чули внезапен шум от взрив, след което са усетили земята да трепери. Земетръсните вълни са уплашили най-силно хората, живеещи в 19-етажна сграда в центъра на града. Алармите на автомобили са се включили по време на каменния дъжд.

По последни данни над 400 души са пострадали при падането на фрагменти от метеорита в Челябинска област на Русия, съобщи представител на руското министерство на вътрешните работи, цитиран от "Интерфакс".

„До момента има информация, че са пострадали над 250 души, състоянието на трима от тях се оценява като тежко”, уточни източникът. От министерството отбелязаха, че в резултат на падането на фрагментите от метеорита са нанесени щети на сгради в шест града.

Следите от светещите, падащи небесни обекти са могли да бъдат видени чак в Екатеринбург - на около 200 километра от Челябинск. Министерството на извънредните ситуации в Русия потвърди пред агенция „Интерфакс”, че над региона е избухнал метеорит.

Веднага след изключителното явление в интернет бяха публикувани впечатляващи кадри от него, заснети в Челябинск, които наподобяват откъс от фантастичен филм. Вижте.

See video

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.