Метеоритната бомбардировка в Русия през погледа на очевидците (видео)

публикувано: 15/02/2013 - 16:34 | | коментирай сега
Метеоритната бомбардировка в Русия през погледа на очевидците (видео)

Близо 950 души са достигнали към ранния следобед пострадалите от метеоритния дъжд в руската Челябинска област. Това съобщи губернаторът на региона Михаил Юревич, цитиран от РИА Новости.

По-рано бе съобщено, че в лечебните заведения на град Челябинск след падането на метеорита медицинска помощ са потърсили 725 души, сред които 159 деца. Над 30 души са хоспитализирани.

Основният вид на травмите на постъпилите в местните болници пациенти са порязвания от счупени стъкла на прозорци, синини и болки след уфари в областта на главата. Психологическите травми от случилото се обаче са огромни.

Хиляди хора все още са в шок след разтърсващото природно явление. В мрежата днес бяха качени множество свидетелски записи на случилото се, които показват щетите и уплахата на хората в Челябинск в момента на силния шум от взрива и огнения дъжд, последвал след него. В част от кадрите се чуват силни гърмежи, при разбиването на метеорита по време на полета му  със свръхзвукова скорост към повърхността на Земята.

Част от най-впечатляващите любителски записи и видео материали от камери на офиси по време на случилото се, следват тук.

Запис от камера на офис по време на инцидента. Полетът на летящо кълбо. Падането на метеорита.

See video

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.