Мислете като 5-годишни. Най-добрите лидери го правят.

публикувано: 14/02/2013 - 14:34 | | коментирай сега
"Inc.com" "Inc.com"

Искате да развиете бизнеса си? Припомнете си най-чистото и светло детско чувство -  безкрайно любопитство за света около вас, съветват от „Inc.com”.

Един от най-интересните и смислени периоди в израстването на всяко дете е този от 3 до 5-6 годишна възраст, който преминава под знака на безкрайните въпроси за всичко, което то види или до което се докосне. Това е времето, в което детското съзнание се отваря за света и поглъща познание, прави открития и мисли изключително нестандартно с невероятна скорост.

С годините обаче губим тази способност, защото великите открития се превръщат в обичайно обкръжение. Разстоянието от вдъхновението до рутината всъщност е пренебрежимо малко, нали - толкова сте свикнали с начина, по който се прави бизнес, че спирате да си задавате въпроси как можете да го усъвършенствате.

Това, което можете да направите е да мотивирате всички ваши служители да възвърнат своето усещане за чудеса и познания. В повечето случаи това ще им хареса и по-важното е, че ще даде резултат.

В началото може да трудно, тъй като сте отвикнали, но си наложете да размишлявате и преоткривате нещата, които обикновено не забелязвате. Например: защо се обаждате по три пъти до авиокомпании за цени на билети, след като вече има туристически сайтове.

Ако се движите по тези стъпки, ще започнете да ръководите компания с конкурентни метози и технологии - важна стъпка към големи успехи.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.