Най-добрите идеи, най-големите предизвикателства и новите решения в малкия бизнес

публикувано: 21/01/2013 - 01:12 | | коментирай сега
"Inc.com" "Inc.com"

Началото за всеки вид бизнес може би е трудно. Обстоятелствата около компанията може да смекчи единствено собственикът със своите умения и идеи. Това упражнение е сравнително по-лесно за големи и утвърдени компании, които обхващат голям и възлов отрасъл. За по-малките предприятия обаче често има много повече пречки за бързото и успешно развитие. Ето защо, благодарение на Inc.com, ви предоставяме някои от най-полезните съвети, които през изминалата 2012 г. са били изключително полезни за редица фирми.

Най-добрите идеи за изминалата година са:

1. Вземането на решение за правото на фокус. Идентифицирането на най-добрите и най-печеливши клиенти и умението да се казва „не” на нерентабилните.

2. Използването на нови продукти, услуги, технологии за повишаване на ефективността и производителността. Някои споменават онлайн ведомостта като алтернативен начин за по-близка връзка с клиента.

3. Инвестирането в сегашния персонал. Собствениците на малък бизнес трябва да провеждат обучения и един вид да възпитават своите служители. Друго задължително условие е да се поддържа по-добра комуникация с тях, за да се чувстват като пълноценна част от компанията.

А ето и най-забележителните предложения за 2013 г., които безапелационно оглавяват листата:

1. Намаляване на разходите и съответно увеличаване на печалбите.

2. Разработването на клиентска база.

3. Откриването на маркетингова стратегия, която работи и дава страхотни резултати.

Най-големите предизвикателства за собствениците на малък бизнес са свързани с несигурността по отношение на правителствените регулации и данъчната среда. Това е най-често срещаната точка, където сделката пропада. Собствениците все още не знаят какво ще се случи с основните компоненти на икономиката – като тавана на дълга, както и намаляването на разходите.

Собствениците на малък бизнес трябва ясно да начертаят своя път през 2013, за да могат да израснат!

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.