Не плащаш осигуровки? Няма детска градина!

публикувано: 24/02/2011 - 13:20 | | коментирай сега
Не плащаш осигуровки? Няма детска градина!

Ако родителите не предоставят документ за платени здравни и социални осигуровки от Националната агенция по приходите (НАП), детето им няма да бъде прието в детска градина. Това е една от основните промени, които бяха приети днес от Столичният общински съвет, за прием в детските градини в София, предаде БТА.

Досега родителите на класиралото се дете трябваше да представят само копие от данъчната си декларация.

Съветниците гласуваха и случаите, в които ще се ползва предимство при кандидастване за места в забавачките. Преференции ще се ползват ако роднини на детето са работили в детско заведение през последните 6 месеца преди подаването на документите и ако детето е посещавало детска ясла 9 месеца преди класирането за детска градина.

Беше предложено към списъка с предимства да се добави и условието "ако и двамата родители на детето са родени на територията на Столична община", но то не бе подкрепено от мнозинството.

Съветниците решиха още на всеки 6 месеца в Столичен общински съвет да се внася доклад за напредъка по справянето с проблема с местата в детските градини.

Обсъжда се и идеята да се намали общинското финансиране на детските градини, за сметка на родителите, като се увеличат таксите, които те плащат.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.