Офис, пълен с щастие

публикувано: 15/02/2013 - 00:11 | | коментирай сега
Офис, пълен с щастие

Вашият офис ви потиска? Тук ще откриете 5 реални възможности, не само да промените това, а да постигнете по този начин изненадващи и за самите вас резултати.

Има дни, в които офисът е изпълнен с вълнение, но и други, изпълнени с тягостна атмосфера. С малко предвидливост и действия, можете лесно да съживите околната среда.

1. Вземете истинско изкуство.

Забравете за снимките с много хора и мотивационни думи или старите щампи от вашия гараж. Заменете ги с изкуство, което внушава емоция и разказва истории. Дайте възможност и бюджет на екипа ви да намери истински произведения на изкуството, за които се говори. Поканете местни художници да покажат своята работа по стените на офиса ви. Проучванията показват, че голямото изкуство подобрява настроението.

2. Организирайте видео състезания.

Осъществяването на видео е евтин проект, който повишава отборния дух и ползата от фирмена култура. Всеки смартфон е достатъчен да свърши това. Позволете на екипа в офиса ви да създадат двуминутни клипове, които отразяват основната стойност на компанията. Дайте им срок от 30 дни, за да го представят, така че това да не пречи на производителността във вашия офис. Клипчетата могат да бъдат хумористични и да разказват някакъв вид история. Раздайте хубави награди на най-добрите създатели на видео, за да получите и конкурентно способно ниво. Най-добрите клипове ще бъдат полезни за привличането и обучението на бъдещи таланти във фирмата ви.

3. График за иновационни сесии.

Творческото решаване на проблемите е истински генератор на добро настроение. Хората се чувстват щастливи, когато измислят вълнуващи идеи или разрешават сложни въпроси. Организирайте редовно мозъчни атаки, така че екипите на намерят нови начини и иновации за разрешаването на даден въпрос. Новите идеи ще създадат и стимулират все по-ведра обстановка в офиса. Излъчвайте победител и връчвайте награда, въз основа на резултатите, в отделните сесии.

4. Почерпете с шоколад.

Да, да, в буквалния смисъл. Освен позитивния ефект от жеста, който ще направите, шоколадът доказано повишава производството на хормоните на щастие. Не става въпрос да обсипвате служителите с огромни залежи, с които те да се тъпчат безразсъдно. Подберете повод или пък просто винаги дръжте на бюрото си кутия бонбони от реномиран производител.

5. Структурирайте сесии за оплаквания.

Това изглежда малко противопоказно. Може би си мислите, че ако позволите редовно на хората си да се оплакват, това ще отприщи още повече негативна енергия? Хората така или иначе изразяват своето недоволство, но целия негативизъм излиза по друг начин и оказва своето влияние върху общото настроение. Структурираните сесии за подаване на жалби ще действат като клапан за освобождаване на налягането. Можете да предложите някои примерни въпроси, на които всеки да даде своите отговори:

  • Какви са трудностите, които забелязвате в офиса?
  • Каква смятате, че е основната причина за това?
  • Какво може да направите лично вие, за да решите проблема?

Разбира се, във вашата фирма трябва да има открита възможност за обратна връзка, за да бъдат действията ви ефективни. Ако това и още много други изброени по-горе възможности отсъстват от вашия офис, замислете се, дали пък унилото настроение във вашия офис не се дължи и на лошо лидерство.

По материали от чуждия печат

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.