Огромна дупка погълна мъж и част от къщата му в САЩ

публикувано: 02/03/2013 - 15:34 | | коментирай сега
Огромна дупка погълна мъж и част от къщата му в САЩ

Мъж изчезна в САЩ, след като огромна дупка погълна част от къщата му във Флорида, съобщават световните медии. Властите издирват тялото му, но опасенията са, че може да не е оцелял.

В четвъртък семейството на Джеф Буш подава сигнал в полицията, след като от спалнята му се чува трясък.

„Виждало се е единствено част от матрака, който е стърчал от дупката”, обяснява началникът на пожарната служба. „Изглежда подът на стаята се е отворил”, обясни още той.

В събота сутринта беше планирано да се поднови издирването на 36-годишния мъж, но спасителните операции бяха спрени, защото дупката продължава да расте и къщата може да се срути по всяко време.

 „Докато нямаме информация дали е безопасно да инсталираме екипировката, сме с вързани ръце. Можем само да стоим и чакаме”, обяснява шефът на пожарната в окръга Рон Роджърс.

Братът на пострадалия разказва, че чул оглушителен трясък и вик от стаята на Джеф, предаде bTV. „Всичко беше изчезнало – леглото на брат ми, скринът, телевизорът и самият ми брат", разказва той. Опитал да го спаси, разкопавайки кратера, но не успял. „Не можах да го измъкна, опитах всичко, което можах", казва той през сълзи. „Мога да се закълна, аз го чух да вика."

Джеръми Буш и четиримата други, живеещи в къщата, са невредими. Братът допълва, че се молят да се е образувал въздушен джоб, който да поддържа Джеф жив, но не смята, че някой може да издържи дълго в такава дупка. „Има твърде много пръст, твърде много неща”, обясни той.

Подобни дупки са сравнително често срещано явление във щата Флорида. Варовиковите скали в почвата може да бъдат разядени от киселинни подпочвени води, образувайки огромни дупки. Земята се срутва, след като скалата не може повече да поддържа тежестта на сградите на повърхността.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.