Околосветско пътешествие с Google Art Project

публикувано: 10/04/2012 - 16:03 | | коментирай сега
Околосветско пътешествие с Google Art Project

Може би сте забелязали, световната търсачка Google днес постави под логото си препратка към проекта й Google Art Project – виртуална галерия, която представя някои от най-красивите, известни картини в света. В галерията днес потребителите могат да направят "околосветско пътешествие" със 134 нови колекции, част от културното наследство на различни държави.

В арт експозицията са показани творби, изложени  в 151 от най-големите музеи по света в 40 страни - например, Музеят на златото в Богота, Музеят на модерното изкуство в Сан Франциско, парижкият музей Орсе и Националният музей в Делхи. Включени се още музеят Фонтенбло, музеят Шантийи и този на Версай. Най-посещаваният музей в света през 2011 г. – Лувъра, все още не присъства.

С няколко кликвания на мишката чрез Google Art Project потребителите могат да се разходят виртуално из залите на музеите и да видят шедьоврите им, благодарение на технологията Street View. Дори може да бъде разгледана една от най-известните президентски къщи – Белия дом в САЩ.

Проектът с онлайн галерията на Google беше открит на 1 февруари 2011 г. В него могат да бъдат видяни онлайн над 32 хил. творби, показани в илюстрации с висока резолюция. Това е най-големият виртуален музей в света.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.