Още 20 бързи съвета за щастлива и успешна кариера

публикувано: 25/02/2013 - 00:08 | | коментирай сега
Още 20 бързи съвета за щастлива и успешна кариера

Животът на работното място заема по-голямата част от времето на повечето от нас. Място, на което отделяме толкова време, внимание, емоции, трябва да е място, на което се чувстваме добре. При всички случаи е важно да отиваме и да си тръгваме от работа с приятно чувство и с усмивка. До голяма степен това зависи и от нас самите. Ако работата, която имаме не ни е приятна, просто трябва да си намерим нова, която да ни носи нужните положителни емоции и задължителната доза вълнение и вдъхновение.

Ето още няколко съвета за това какво трябва да правите на работното си място, за да се чувствате добре:

1. Избягвайте да участвате в групови клюки и интриги в офиса.

2. Излезте навън и се разходете по време на обедната почивка. Също така се опитайте да потренирате малко преди или след работа. Упражненията заздравяват както тялото, така и мисълта.

3. Всички сме родени с определени сили и таланти. Използвайте ги в работата си за разрешаването на предизвикателствата и постигането на целите.

4. Научете се да комуникирате ефективно с колегите си и винаги бъдете честни с тях. „Да, мога да го направя” или „Не, трябва да свърша друга задача първо, защото…” са фразите от първа необходимост в тази комуникация.

5. Винаги бъдете наясно с какво се занимават другите около вас. Винаги благодарете, когато ви помагат и вие се опитвайте да помагате, когато можете. Вашите шефове ще го забележат и ще ви приемат като отборен играч.

6. Усмихвайте се, докато сте на работа всеки път, когато ви идва отвътре и ви се отдава възможност.

7. Използвайте напълно работодателя си, за да получите това, което ви се полага, погрижете си за пенсионния си план от самото начало.

8. Приоритизирайте си задачите всяка седмица и си ги вкарвайте в настолния календар. Пробвайте се да разделите задачите си в следните две категории: „Трябва да направя тези задачи тази седмица” и „Ще ги направя, когато мога.”

9. Много високите заплати не са ключът към успешна кариера, но трябва да се чувствате удовлетворени от това, което получавате.

10. Помолете работодателя си всеки месец да превежда директен депозит в размер на 5%-10% от заплатата ви направо в спестовната ви сметка.

11. Наспивайте се! Ако сте изморени, ще изгубите част от потенциала да свършите успешно и добре работата си.

12. Никога не се отказвайте от задача. Вместо това се научете да коригирате своя подход, когато това е необходимо. Можете да си вземете почивка, когато сте прекалено разочаровани.

13. В понеделник се захванете да свършите най-трудната задача от седмицата. Щом я приключите, останалите задачи ще ви се сторят като песен.

14. Когато сте под пара и трябва да свършите нещо спешно, изтеглете лан кабела на компютъра си и останете офлайн. Това би трябвало да ви помогне да се отървете от четенето на безкрайни имейли, търсенето в интернет и съобщения от различни канали.

15. Направете така, че да ходите на срещи, ако графикът ви го позволява или го изискват от вас. Ако не ви е възможно, помолете учтиво шефа си да я пропуснете. Просто направете така, че работа, която налага да не сте на срещата, да стане видима.

16. Създайте връзки с хора във вашия сектор извън вашата компания. Участвайте в конференции. Създайте LinkedIn страница и я поддържайте. Редовните професионални срещи ще отворят врати към бъдещите ви професионални възможности.

17. Прочетете внимателно инструкциите. Първата ви задача, с която трябва да започнете когато се захванете с нов проект е да прочетете всичките материали, които можете да намерите за това, за което ще отговаряте.

18. Слушайте музика, докато работите, ако това ви прави щастливи и по-продуктивни. Повечето мениджъри няма да ви кажат нищо, ако продължите да показвате добри резултати.

19. Опитайте се да прекарвате колкото се може по-малко време в пътуване до работата. Това е едно от най-стресиращите неща през деня. Ако ви е възможно, намерете си работа близо до дома или се преместете близо до офиса.

20. Поставете си реалистични и постижими цели за кариерата си. Бъдете усърдни и старателни в работата си.

етикети: работа щастие

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.