Оценка: „Мениджър” вдигна нивото на диалога за мениджмънта в България

публикувано: 25/09/2012 - 16:04 | | коментирай сега
Снимка: Петър Добрев Снимка: Петър Добрев

„Форумите на сп. „Мениджър” се превърнаха в кръгли маси, в които спокойно можем да обсъждаме развитието на бизнеса в региона.” Това заяви кметът на Русе Пламен Стоилов, който заедно с редакционния директор на сп. „Мениджър” Максим Майер откри четвъртия поред за града бизнес форум днес.

Събитието, организирано от най-авторитетното национално издание за бизнес и мендижмънт , започна в 14.00 ч. днес в хотел „Космополитан”.

„Как ще се развива бизнесът е много важно за нашия град. Ако компаниите печелят повече, ще назначават повече служители, ще дават по-високи заплати и ще плащат по-големи данъци”, продължи кметът Стоилов. По време на последвалата дискусия с присъстващите в залата представители на местния бизнес стана ясно, че община Русе е наела щанд на Пловдивския панаир, който е преотстъпила на фирми от региона.

„Кой има яснота какво ще се случи в неговия бизнес след 5 години?”, попита един от основните лектори в първия панел от форума Петър Горялов, коуч по лидерство. Само един от присъстващите в залата вдигна ръка. „Очевидно нивото на яснота и риск в бизнеса е много голямо”, коментира Горялов резултатите и добави: „По тази причина идва времето за лидерството”.

„Националната визия за развитие не може да се постигне от една организация. Но тя може да започне разговор как една индустрия може да се развива в следващите 50 години”, каза още Горялов и даде за пример форумите за регионално развитие, инициирани от сп. „Мениджър” от няколко години насам. „ Списание „Мениджър” започна и вдигна нивото на диалога за мениджмънта в тази страна. Можете ли да си представите какво щеше да е нивото на мениджмънта в България без това списание?!”, подчерта той.

 Другият основен участник в първата част на събитието, фокусирана върху управлението на компаниите във време на промяна - бизнес-консултантът Весела Чернева – Янкова посочи, че мениджърът е сложна личност. Той решава задачи в две успоредни направления: 1). Да управлява компанията и да решава текущите задачи. 2). Да мисли как да осигури бъдещето на компанията и бизнеса в следващите години, обясни тя.

 Форумът продължава с участието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който е гост-лектор във втория панел, посветен на икономическото възстановяване след кризата.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.