Panasonic и IBM се присъединиха към Smart TV Alliance

публикувано: 15/01/2013 - 15:36 | | коментирай сега
Panasonic и IBM се присъединиха към Smart TV Alliance

Нови шест водещи производители на електроника се присъединиха към създадения през 2012 г. Smart TV Alliance. Чрез новите членове на алианса потребителите ще се насладят на по-богато Smart TV преживяване с 3D видео, висококачествена видео и аудио техника, и разнообразно съдържание с приложения, създадено от нов набор за софтуерна разработка - software development kit (SDK).

Сред новите членове на Smart TV Alliance са производители като Panasonic, ABOX42 и TechniSat и доставчици на решения като IBM и Specific Media. Те признават нуждата от развитие на едни и същи приложения за разнородни платформи. Затова подкрепят основателите на алианса - LG Electronics, TP Vision и Toshiba, както и YuMe, Obigo и Qualcomm в създаването на подобрена екосистема от услуги, чието функциониране не зависи от употребата на традиционните интернет платформи.

„Членовете на Smart TV Alliance подобряват фрагметираната пазарна ситуация, като предоставят най-доброто изживяване за потребителите,“ каза Ричард Чои, президент на Smart TV Alliance и представител на LG Electronics.

„Сега програмистите могат да се концентрират по-добре върху качеството на работата си. Вместо да работят спрямо индивидуалните очаквания на всеки отделен производител, те оползотворяват максимално своята креативна енергия и създават иновативни приложения и услуги, подходящи за много производители.“

Усъвършенстваният софтуер отговаря на най-новите тенденции и притежава характеристиките, от които се нуждаят софтуерните инженери, за да предоставят най-актуалните решения за гамата Smart TV за 2013 от LG, TP Vision и Toshiba. Новият софтуер обхваща следните характеристики:  

За 2013 Smart TV телевизорите ще имат:

  • По-богати приложения са на разположение от ъпгрейднатите HTML5, CSS3 и JavaScript спецификации
  • 3D видео
  • MPEG-DASH поддръжка с по-добро аудио и видео качество и с по-малко трептения и прекъсвания на картината
  • По-богато съдържание с обновени характеристики за мениджмънт на  дигиталните права (DRM – Digital Rights Management)

За програмисти:

  • Нов емулатор позволява на програмистите да тестват приложенията предварително, за да се уверят, че те работят с телевизорите на Smart TV Alliance
  • Функцията за проверка съответствието на приложението с изискванията на крос платформите на Smart TV Alliance
  • Прогресивни техники за откриване на грешки помагат на програмистите да решават проблемите по-бързо и лесно

Smart TV Alliance бе основана през 2012 г. от LG Electronics, TP Vision и Toshiba, а целта им е да създават полезни услуги за приложения за Smart TV телевизори. Мисията на Smart TV Alliance е да изгради широка и продуктивна екосистема за развитие на Smart TV приложения, които дават на производителите на техника по-бърз достъп до качествено съдържание. Обединението подпомага програмистите да използват едно и също приложение за няколко разнородни платформи и същевременно им предоставят богат набор от услуги.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.