Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи оставката

публикувано: 20/02/2013 - 16:35 | | коментирай сега
Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи оставката

Парламентарната група на ГЕРБ единодушно ще подкрепи оставката на правителството при гласуването й утре сутрин в парламента. Освен това ПГ на ГЕРБ няма да приеме нов мандат за съставяне на правителство и няма да участва в съставяне на служебен кабинет. 

Официалната позиция бе обявена преди малко пред журналисти в кулоарите на Народното събрание от зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова след среща на депутатите на управляващата партия със зам.-председателя на партията и вицепремиер Цветан Цветанов. Той отиде в парламента за разговорите, които продължиха около 15 минути. Участници в срещата споделиха, че Цветанов окуражил депутатите с думите: "Горе главите, няма страшно, на изборите ще ги смачкаме", казал той.

На излизане от Народното събрание Цветанов обеща и на събралите се пред сградата около 150 души в подкрепа на управляващото мнозинство партията да победи, а Борисов да бъде избран за втори път за премиер.

 Очакваме от президента да предприеме бързо всички действия по Конституция, за да се проведат честни избори, каза Искра Фидосова.ГЕРБ няма да участва в тяхната организация, нито Цветанов ще е шеф на предизборния щаб, за да няма обвинявани в манипулации, декларира тя.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.