Плевнелиев свика Съвета за сигурност

публикувано: 26/02/2013 - 12:50 | | коментирай сега
Плевнелиев свика Съвета за сигурност

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на "Дондуков" 2. Тема на заседанието е “Рискове и заплахи за сигурността и стабилността в страната, произтичащи от политическата и социална криза”, предаде „Фокус”.

Това е четвъртият път, в който Плевнелиев свиква КСНС, откакто зае президентския пост. Два пъти той се консултира със специалистите по въпроса с атентата на летище „Сарафово” в Бургас, а освен това обсъди реформите в службите за сигурност и енергийната ефективност.

„Консултативният съвет за национална сигурност трябва да гарантира сигурността на гражданите, устойчивостта на правовия ред и да покаже, че институциите на държавата работят, независимо от протестите”, заяви президентът Росен Плевнелиев на пресконференция в понеделник. Държавният глава апелира към всички институции да продължат с усилията си, за да отговорят на интересите на гражданите и „да гарантираме стабилността, демократичното развитие и устойчивостта на демокрацията в България”.

Заседанието започва днес в 13:00 часа.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.