Пловдивският митрополит плати с ролекса си църковни сметки за ток

публикувано: 26/02/2013 - 16:27 | | коментирай сега
Пловдивският митрополит плати с ролекса си църковни сметки за ток

Пловдивският митрополит Николай е дарил личния си часовник "Ролекс" на църковното настоятелство при храм "Света Марина", за да го продаде и плати плати януарската сметка за ток на храма в Пловдив. Това съобщи самото Църковното настоятелство при митрополитския храм.

Вчера настоятелстовото алармира, че има опасност местното енергоразпределително дружество EVN да спре тока на митрополитския храм "Света Марина" заради неплатена януарска сметка от близо 3000 лв. От храма се жалваха, че сметката е близо 4 пъти по-висока спрямо декемврийската и са подали жалба до енергодружеството, но все още нямали отговор и затова са започнали да събират дарения за погасяване на сметката за ток.

 "Днес Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм "Света Марина" една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда – часовник ("Ролекс"), с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток. В случай, че при продажбата се получи по-голяма сума, разликата да бъде използвана за благотворителност", пише в съобщението на Църковното настоятелство, подписано от неговия председател и епархийски духовен надзорник Архимандрит Арсений.

Междувременно говорителят на EVN Петър Костадинов заяви пред радио Пловдив, че няма да бъде спиран токът на митрополитския храм, въпреки дължимата сметка от близо 3000 лева. Той потвърди, че Митрополията е подала жалба срещу дружеството, по която все още няма становище.

 Независимо от резултатите от насрочената проверка на храма, ще бъде дадена възможност за разсрочено плащане на електроенергията, каквато  съществува и за битовите абонати, обясни говорителят на EVN. 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.