Победители и победени

публикувано: 21/10/2012 - 23:20 | | коментирай сега
Победители и победени

Звучи цинично да се каже, че всеки ден е конкурс, но харесва или ви или не, сега повече от всякога, това е вярно. Търсещите работа агресивно се състезават за няколко позиции, служителите се съревновават заради бонуси и признание, а мениджъри и предприемачи яростно се конкурират за ресурси, талант и пазарен дял. Всеки ден някой се качва и слиза от ринга. Малък брой хора са по-добре подготвени от другите. Те обикновено са победители, гладиатори, лъвове. Другите влизат в битката неочаквано, въоръжени само с умовете си и без ясна представа за правилата на играта. Тези бедни души за съжаление са обречени на професионални и лични разочарования, а също и на посредственост.

Тук са 6 прости стъпки от моя наръчник по гладиаторство, пише Кевин Даум за Inc.com.

1. Уважавайте опонентите си

Високомерието със сигурност убива на ринга. Подценяването на конкурентите ви само ще подчертае слабостите ви. Винаги предполагайте, че вашите конкуренти са по-умни, по-добри и по-креативни. По този начин очакванията към самите вас се увеличават.

2. Притиснете себе си творчески

Често дните ни са толкова заети, че е трудно да намерим време и енергия, за да мислим креативно. В действителност повечето хора се опитват да си създадат рутина, за да направят работата си по-лесна. Научете се да разчупвате статуквото.

3. Преследвайте страхотни преживявания

Гладиаторите не честват празника на посредствеността. Трябва да се стремите да си създавате страхотни преживявания, с които да трупате нов опит.

4. Използвайте всички налични ресурси

Този, който отива на битка има нужда от арсенал. Не се заблуждавайте това е война и имате нужда от всички налични ресурси, за да спечелите. Това означава, че знанията, които имаме в главата си вероятно са недостатъчни.

5. Сложете егото в портфейла си, там където му е мястото

Няма нищо лошо да се гордеем с идеите, които генерираме, но само защото ги обичаме не означава, че те ще проработят. Бъдете самокритични и отворени за критики от страна на другите.

6. Играйте за победа

В бизнеса оцеляването не е достойна за възхищение или желана цел. Победата и последователността в конкуренцията изискват ясна стратегия и почти безупречно изпълнение. Вие не може да се разчитате само на суровия талант.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.