Полицейски синдикат излезе с отворено писмо към народа заради протестите

публикувано: 18/02/2013 - 14:58 | | коментирай сега
Полицейски синдикат излезе с отворено писмо към народа заради протестите

Синдикалната федерация на служителите в МВР излезе с отворено писмо към граждните на България и към колегите си по повод ескалиращото напрежение в страната.

В него организацията изразява безпокойство, че растящото недоволство може да доведе до непредвидими последици и призовава българските граждани да не обръщат гнева си към хората с униформа.

В същото време синдикалната организация отправя апел и към колегите си да не се превръщат в заложници на чужди интереси и да помнят, че суверенът в държавата е народът.

 Ето и пълният текст на писмото:

"УС на СФС МВР е обезпокоен от напрежението обхванало страната през последните седмици. Страхуваме се , че понататъшната му ескалация може да доведе до непредвидими последици.

 Ето защо се обръщаме към гражданите на България:

Скъпи сънародници,

не допускайте основателното Ви недоволство да се изроди във вандализъм .

Анархията не е алтернатива.

Не допускайте справедливия Ви гняв да се насочи срещу хората в униформа.Те са част от вас,те са ваши синове и братя и имат същите проблеми.

Обръщаме се и към служителите на МВР:

Колеги,

приятели, не се превръщайте в заложници на чужди интереси. Направете всичко възможно действията ви да останат изцяло в рамките на закона.

Суверен в тази държава е народът ! Ние сме част от него и сме се клели да му служим!

Варненските жандармеристи показаха как."

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е най-голямата профсъюзна организация в МВР. Нейни членове са полицаи, пожарникари, спасители, преподаватели в Академията на МВР и лица работещи по трудово правоотношение. Към момента в нея членуват над 7 000 служители на МВР и Федерацията официално представлява приблизително 15% от общия брой на заети лица във всички направления на дейност на МВР.

 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.