Пожелайте си позитивни цели през новата година!

публикувано: 03/01/2013 - 00:11 | | коментирай сега
"Inc.com" "Inc.com"

С идването на новата година е съвсем в реда на нещата всеки да преосмисли своите цели - така, вие бележите събитията около вас, по време на следващите 12 месеца, смятат от "Inc.com".

Обещанията, които сте си дали в края на предишната година е възможно да бъдат досадни ангажименти, да се свърши нещо неприятно, като изплащане на даден дълг или спазването на по-здравословен режим на хранене.

Уви, повечето от тези намерения често се провалят, а това никак няма да ви помогне да се почувствате успели. Пътят към ада е постлан с добри намерения не само в личен план, но и в бизнеса. Как предприемачите да очертаят краткосрочните си перспективи в оптимистичен контур? На помощ се притичва Кристин Картър, социолог и експерт по щастие на Калифорнийският университет в Бъркли. Тя предлага вместо обещанията да се откажем от лоши навици и практики през следващата година, акцентът при планиране д се постави върху положителни възможни действия.

Ето и няколко от нейните примери:

Прекарвайте повече време с приятели. Проучване след проучване показва, че хората са склонни да бъдат по-щастливи, когато се чувстват свързани с най-близките и най-скъпите им хора, когато са активна част от дадена среда или група. Дори на интровертите не им допада да са самотни. Ако често се чувствате изолирани, направете план за активната си социализация.

Не знаете как или сте прекалено заети? Присъединете се или дайте старт на група, която да има редовни сбирки – може би в първия понеделник на месеца или всеки петък на обяд. Така може да се сдобиете с близки приятели по интереси.

Намирайте начин всеки ден да давате по нещо на някого. Най-големият източник на щастие е чувството за благодарност. Ежедневно всеки човек го изпитва към своите най-близки хора, за всеки един жест, действие или услуга.

Ето какво е добре да се даде на хора, които не са от най-близкото ни обкръжение – ръка за помощ, комплимент, пари за доплащането на сметката и всякакви дребни наглед, но щедри прояви на доброта.

Науката доказва, че добавянето на малко радост в живота, може да има големи последици не само настроението, но и върху продуктивността. Щастието кара мозъка ни да работи по-добре, а малките актове на доброта въздействат благоприятно на благосъстоянието.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.